Cotatiile actiunilor de pe pietele bursiere europene au crescut puternic, vineri, ca urmare a ofertelor de fuziune Alcatel cu Lucent si Bayer pentru Schering, precum si datorita cresterii accentuate a pretului petrolului de joi, informeaza Rompres.
Actiunile grupului farmaceutic german Bayer AG au crescut cu 0,6 procente dupa ce a anuntat joi seara ca a facut o oferta de tip 'white-knight' in valoare de 16,3 miliarde euro (19,5 miliarde dolari) pentru preluarea laboratoarelor rivalului de pe piata germana Schering AG, oferta fiind destinata sa contracareze o oferta ostila de preluare lansata recent de o alta companie farmaceutica, Merck KGaA.

Actiunile producatorului francez de echipamente de telecomunicatii Alcatel SA au crescut cu 3,5 procente dupa ce a anuntat ca negociaza o "fuziune intre egali" cu rivalul american Lucent Technologies Inc.

Supermarketul britanic Tesco a adaugat aproape patru procente dupa ce a anuntat ca ar putea include portofoliul de proprietate intr-un trust de investitii imobiliare.

La ora 8,20 GMT, indicele FTSEurofirst 300 al principalelor actiuni europene cotate a urcat cu aproape 0,14 procente, ajungand la 1.378,70 puncte, adica aproape de nivelul record al ultimilor cinci ani de 1.381,32 puncte, atins in cursul zilei de joi. Indicele a fost impulsionat de trendul preluarilor din ultimele zile.

Petrolul a scazut cu 0,33 la suta, la New York Mercantile Exchange, barilul de Light sweet crude cu livrare in luna mai ajungand la 63,58 dolari, dupa 12,00 GMT, dupa ce joi urcase cu aproape doi dolari, crestere legata de temerile corelate rezervelor de petrol ale SUA. Petrolul Brent s-a ieftinit, de asemenea, cu 0,41 dolari, ajungand la 62,86 dolari.

In sesiunea de joi, datele surprinzatoare legate de sectorul imobiliar din SUA a influentat puternic Wall Street-ul, facand ca dolarul sa creasca puternic. Moneda euro a scazut joi la 1,1972 dolari, de la 1,2076 dolari, miercuri. Dolarul american a fost cotat la 117,90 yeni, in crestere fata de 116,93 yeni.

Pe de alta parte, Infineon a pierdut aproape trei procente dupa ce Goldman Sachs a anutat joi ca a plasat 136,3 milioane de actiuni in favoarea conglomeratului industrial german producator de chip-uri electronice Siemens.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri