Compania farmaceutica Sanofi-Aventis SA, a treia companie mondiala de profil, a cumparat 24,9 procente din actiunile Zentiva NV pentru suma de 430 milioane euro (518 milioane dolari), devenind astfel cel mai mare actionar al companiei cehe, informeaza Bloomberg.
Compania cu sediul central in Paris a cumparat actiunile de la banci, manageri cat si de la angajati, a precizat Sanofi intr-un comunicat. Conducerea Zentiva mai detine 5,9 procente din companie.

Zentiva, cu sediul central in Praga si avand drept actionar majoritar, pana la aceasta tranzactie, grupul de investitii Warburg Pincus, este a treia companie est-europeana ca valoare de piata, tratand prin medicamentele produse in special bolile inimii, ale sistemului nervos central si inflamatiile.

"Aceasta tranzactie ne va ajuta sa sustinem si sa acceleram cresterea companiei", a declarat presedintele Zentiva, Jiri Michal.

Compania ceha a inregistrat venituri de 410 milioane euro, anul trecut, dispunand de serviciile a peste 4.000 de angajati, a informat compania Sanofi.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri