Marks & Spencer Group, cel mai mare retailer britanic de imbracaminte, a anuntat ca isi va vinde afacerile din Statele Unite unui consortiu privat de investitii in schimbul sumei de 61,5 milioane de dolari, informeaza BBCNews.
Acesta tranzactie care consta in vanzarea a celor 26 de magazine din New Jersey si New York, va marca exitul retailerului de pe piata americana. Marks & Spencer s-a concentrat in ultimul timp indeosebi pe piata interna, preferand sa vanda majoritaea magazinelor din strainatate cum s-a intamplat in 2001 in Spania si Franta.

Oficialii M&S s-au inteles deja cu oficialii consortiului care include, printre altele, firme ca Angelo Gordon si MTN Capital.

Afacerile din domeniul vestimentar au adus pentru M&S un profit operational de 4,3 milioane de lire sterline, iar cifra de afaceri se cifreaza la 220 milioane de lire sterline.

Aceasta mutare reprezinta un ultim pas in procesul de reorientare a strategiei companiei noastre, a declarat Ian Dyson, directorul financiar al grupului Marks & Spencer.

Pe de alta parte, cel mai mare retailer din Marea Britanie, Tesco, si-a anuntat recent intentia de a-si extinde activitatea pe piata din Statele Unite, mai scrie BBCNews.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri