Operatorul de cablu britanic NTL a anuntat ca a ajuns la un acord cu operatorul de telefonie mobila Virgin Mobile, in urma caruia NTL va prelua Virgin Mobile, pentru aproximativ 1,4 miliarde de euro, transmite Reuters. Aceasta tranzactie va da nastere primului operator britanic care va oferi patru tipuri de servicii: telefonie fixa, mobila, cablu TV si conexiune la Internet de timp broadband.

NTL va pastra dreptul de folosire a numelui Virgin, in schimbul brandului fiind de acord sa plateasca 12,9 milioane de euro lui Richard Branson, fostul actionar majoritar al Virgin Mobil. NTL a mai anuntat ca in urmatorul an nu va face schimbari majore in ceea ce priveste brandul, serviciile si promovarea noii sale achizitii.

Trazactia anuntata este rezultatul unor negocieri care au inceput in decembrie 2005, Virgin Mobile refunzand o oferta initiala de 1,16 miliarde de euro. Noua oferta NTL a fost considerata de Consiliul de Administratie al Virgin mai buna decat precedenta, actionarii operatorului de telefonie mobila avand posibilitatea de a alege intre 372 de pence pe o actiune Virgin sau 0,23245 actiuni NTL evaluate la 311 pence plus 67 de pence cash. Indiferent de ce vor alege, valoarea tranzactiei se va situa in jurul sumei de 1,4 miliarde de euro.

Analistii considera ca NTL nu a castigat foarte mult prin posibilitatea de a oferi pachete combinate de patru servicii cat prin folosirea brandului Virgin Mobile. NTL va putea oferi servicii de cablu tv abonatilor Virgin si in acelasi timp va putea atrage proprii clienti cu ofertele de telefonie mobila. Achizitionarea Virgin Mobile reprezinta a doua tranzactie mare intreprinsa de NTL in ultima perioada, operatorul britanic achizitionand anul trecut rivalul Telewest, devenind astfel unul din cei mai importanti jucatori pe piata britanica a operatorilor de cablu. Afacerea cu Virgin Mobile va face din NTL unul din cei mai importanti jucatori atat pe piata operatorilor de cablu tv cat mai ales pe cea a operatorilor de telefonie mobila.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri