Al doilea producator mondial de otel, Arcelor, a anuntat ca va mari dividentele acordate actionarilor sai cu 0,65 de euro pe actiune, informeaza BBCNews. Aceasta decizie vine dupa ce in urma cu o aproximativ o luna conducerea Arcelor a hotarat sa mareasca dividentele cu 85%, atragandu-si astfel actionarii de partea sa in incercarea de a se opune ofertei de preluare din partea Mittal Steel. Prin noua majorare a dividentelor, Arcelor va oferi in total actionarilor sai inca cinci miliarde de euro.

Arcelor a mai anuntat ca va transfera controlul asupra actiunilor Defasco, producatorul american de otel preluat de Arcelor in ianuarie 2006 pentru patru miliarde de euro, unei fundatii olandeze care va avea independenta deplina in ceea ce priveste viitorul companiei americane. Aceasta masura a fost luata pentru a preveni preluarea Defasco de catre Mittal Steel. Producatorul indian de otel, cel mai mare jucator pe piata mondiala de profil, anuntase ca daca va reusi sa achizitioneze Arcelor va vinde Defasco companiei germane ThyssenKrupp, care pierduse licitatia initiala cu Arcelor pentru preluarea Defasco.

Aceste doua noi masuri denota determinarea conducerii Arcelor de a refuza in continuare oferta ostila de preluare din partea Mittal Steel. Disputa dintre cei doi giganti ai otelului a tinut capul de afis al industriei de profil in ultimele trei luni, Arcelor refuzand de mai multe ori oferta Mittal in valoare de 18,6 de miliarde de euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri