Moneda unica europeana a crescut la valori record pentru ultimele doua luni fata de dolar si valoare record absoluta fata de yen, ca urmare a speculatiilor legate rata dobanzii de referinta care se estimeaza a fi majorata de Banca Centrala Europeana, in luna mai, informeaza Rompres.

Anuntul despre o posibila majorare a ratei in luna mai se estimeaza a fi facut inca de la reuniunea lunara a Consiliului de Politica Monetara a BCE, care va avea loc joi.

In plus, Emiratele Arabe Unite si Qatar au informat ca iau in calcul cumpararea de euro cu rezervele combinate de 30 miliarde dolari, sporind astfel si mai mult valoarea euro. Astfel ca, euro a crescut la 1,2238 dolari la 9:12 a.m,. in New York, de la 1,2141 dolari, luni la inchidere, atingand astfel cea mai ridicata valoare din ultimele doua luni, mai precis din 26 ianuarie. Fata de yenul japonez, moneda euro a crescut la 143,92 yeni, cea mai ridicata valoare de la debutul euro din ianuarie 1999. Dolarul a scazut la 117,60 yeni, de la 117,68 luni la inchidere.

Moneda euro a crescut in trimestrul unu ca urmare a estimarilor de majorare a ratei de catre BCE, in timp ce Federal Reserve pare a se apropia de finalul majorarii ratei dobanzii de referinta, dupa 15 majorari in perioada care a trecut de dupa luna iunie 2004.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri