Thales SA, cel mai mare producator de electronica militara din Europa, a ajuns la un acord de cumparare de sateliti Alcatel, plata urmand a se face in actiuni si cash, tranzactia fiind in valoare de 1,67 miliarde euro (2,05 miliarde dolari), informeaza Rompres. Astfel, pachetul de actiuni detinut de Alcatel in Thales va creste de la 9,5 procente la 21,6 procente, a informat compania Thales.

Thales va plati 994,8 milioane euro in actiuni emise la pretul de inchidere de marti, subiect al aprobarii actionarilor. Restul sumei, 673 milioane euro, vor fi platiti cash.

Grupul francez Alcatel si cel american Lucent Technologies au incheiat in 2 aprilie un acord de preluare menit sa dea nastere unuia dintre liderii mondiali de telecomunicatii, o operatiune in urma careia schema de personal va fi redusa cu zece la suta. La finalul operatiunii, actionarii Alcatel vor detine in jur de 60 la suta din noua companie, iar cei ai Lucent vor ramane cu restul de 40 la suta, potrivit unui comunicat comun al celor doua companii. Achizitia a fost in valoare de 13,4 miliarde dolari, cu plata in actiuni.

In acest fel, Franta isi va proteja secretele contractelor militare, Thales consolidandu-si totodata si pozitia ca producator de echipamente electronice. Guvernul francez isi reduce participatia in Thales, de la 31 procente la 27,1 procente.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri