Consiliul de conducere al Raiffeisen International Bank-Holding AG a decis sa negocieze vanzarea pachetului de 100 la suta din actiunile JSCB Raiffeisenbank Ukraine, iar daca aceste negocieri nu vor avea rezultatul dorit, banca austriaca va lua decizia fuzionarii JSCB cu Banca Aval, aceasta din urma fiind achizitionata in 2005, informeaza un comunicat al Raiffeisen International remis de Rompres.
Raiffeisenbank Ukraine este operationala din 1998, valoarea totala a activelor depasind 1,2 miliarde euro, precum si 39 sucursale, la finele anului 2005. Banca este operationala in special in segmentul corporatist, fiind una dintre cele mai mici retele bancare din cadrul Raiffeisen International Group.

Consiliul Director al Raiffeisen International nu intentioneaza sa urmeze aceeasi strategie in Rusia, legat de viitoarea achizitionare a Impexbank.

Eventuala vanzare a Raiffeisenbank Ukraine ar elimina costurile de fuzionare cu Banca Aval, care a fost achizitionata in octombrie 2005. Marca Raiffeisen nu va fi inclusa in vanzare, in schimb ar putea fi incorporata in numele Bancii Aval. Astfel ca, marca Aval va deveni Raiffeisen Bank Aval.

Expansiunea Raiffeisen International in sectorul bancar ucrainean se va face prin viitoarea Raiffeisen Bank Aval.

In urma posibilei vanzari a Raiffeisenbank Ukraine de catre Raiffeisen International, Raiffeisen Bank Aval va avea inca un rol de frunte ca a doua banca de pe piata ucraineana, cu active totale de 3,4 miliarde euro si 1.342 sucursale.

Raiffeisen International Bank-Holding AG (Raiffeisen International) a incheiat, in octombrie, tranzactia de achizitie a Joint Stock Post Pension Bank Aval (Banca Aval), cea de-a doua mare banca din Ucraina. Pretul de achizitie pentru 93,5 la suta din actiuni a fost de 1,028 miliarde dolari.

JSPP Banca Aval, Kiev, a fost infiintata in 1992. La sfarsitul anului 2004, activele totale ale acesteia au fost de 1.573 milioane euro, iar profitul inainte de impozitare de 38 milioane euro. Rentabilitatea capitalurilor proprii a fost de 32,6 la suta. Banca avea 1.380 unitati bancare si aproximativ 17.950 de angajati la data bilantului.

Raiffeisen International este compania care administreaza subsidiarele Raiffeisen Zentralbank sterreich AG (RZB) din Europa Centrala si de Est. Raiffeisen International este listata la Bursa de Valori din Viena. RZB detine 70 la suta din actiuni, iar restul sunt tranzactionabile. Raiffeisen International opereaza cea mai importanta retea bancara din Europa Centrala si de Est, fiind prezenta prin unitati bancare si companii de leasing in 16 piete. Peste 9,2 milioane de clienti pot beneficia de produse si servicii de calitate oferite in aproape 2.400 unitati.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri