Grupul bancar austriac Raiffeisen Zentralbank sterreich AG (RZB) a anuntat vineri ca in 2005 a inregistrat rezultate record pentru al saselea an consecutiv, profitand de pe urma evolutiilor economice din Europa Centrala si de Est (CEE), informeaza un comunicat al bancii austriece.
Astfel, in 2005 RZB a realizat un profit brut de 930 milioane euro, in crestere cu 34,3 procente comparativ cu 692milioane euro in 2004, si un profit net de 705 milioane euro, in crestere cu 24,5 comparativ cu 566 milioane euro in 2004. Bilantul total al RZB Group a crescut si el cu 38,3 procente de la 67,9 miliarde euro in 2004 la 93,9 miliarde euro la sfarsitul lui 2005, depasind media de 10,9 procente inregistrata de mediul bancar austriac, transmite Rompres.

De asemenea, dat fiind faptul ca economia Europei Centrale si de Est a inregistrat un ritm de crestere superior celui din zona euro, cresterea inregistrata de Raiffeisen International Bank-Holding AG, divizia RZB responsabila pentru reteaua Raiffeisen din CEE, a fost superioara celei inregistrate de toate celelalte divizii ale RZB Group.

In ceea ce priveste distributia geografica a activitatilor RZB, Austria a fost responsabila pentru 49 la suta din bilantul total si 40 la suta din profitul brut, in schimb Europa Centrala si de Est a fost responsabila pentru 42 la suta din bilant si 55 la suta din profitul brut.

Anul trecut reteua bancara a RZB a fost extinsa prin preluarea Bank Aval, a doua banca din Ucraina, si infiintarea de unitati de leasing in Belarus si Kazakhstan. Odata cu preluarea Bank Aval, reteaua Raiffeisen International a crescut cu 1.342 oficii bancare, la care s-au adaugat alte 185 de noi oficii deschise in regiunea CEE.

Raiffeisen International si-a dublat practic numarul de clienti pentru activitati de tip retail de la 4,7 milioane la 9,7 milioane. Aproximativ 3,3 milioane clienti au venit prin achizitionarea Bank Aval iar restul de 1,4 milioane sunt clienti noi. in prezent RZB este prezenta in 18 piete din regiunea CEE prin intermediul Raiffeisen International.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri