Fondul Monetar International a avertizat, intr-un raport, ca preturile ridicate ale produselor energetice \"exacerbeaza\" dezechilibrele si riscurile unei crize mondiale, informeaza cotidianul spaniol Expansion, citat de Rompres.
"Dezechilibrele economice mondiale vor ramane probabil ridicate atata timp cat petrolul va ramane scump, crescand riscurile unei ajustari bruste si dezordonate", arata raportul FMI.

Valoarea exporturilor de titei a atins 800 miliarde dolari in anul 2005, valoare care "in termeni reali se situeaza deja peste recordul atins in anul 1980", potrivit Fondului.

Pretul ridicat al energiei este cauza majorarii deficitului de cont curent al SUA intre anii 2002 si 2005, a estimat FMI.

In perioada mentionata deficitul de cont curent al SUA s-a majorat cu doi la suta pentru a atinge 6,5 la suta din valoarea Produsului Intern Brut. Deficitul de cont curent al SUA a atins, in 2005, o noua valoare record, 804,9 miliarde dolari, in crestere cu 20,4 procente comparativ cu precedentul record de 668,1 miliarde dolari inregistrat in 2004, a anuntat Departamentul pentru Comert al SUA.

In 2005 deficitul de cont curent al SUA a atins o valoare record si in termeni de procent din Produsul Intern Brut, cifra de 804,9 miliarde dolari reprezentand 6,4 procente din PIB-ul SUA, comparativ cu 5,7 la suta din PIB in 2004. Deficitul de cont curent este cel mai bun indicator al schimburilor comerciale ale unei tari deoarece urmareste nu numai schimburile de bunuri si servicii ci si fluxurile de investitii ale unei tari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri