Profitul net al Goldman Sachs, a cincea mare banca din Statele Unite in functie de active, a scazut cu 23% in primul trimestru, la 2,11 miliarde de dolari, dar a depasit asteptarile analistilor datorita veniturilor peste estimari ale operatiunilor de investment banking, transmite Bloomberg.
Goldman Sachs a obtinut un profit pe actiune de 3,92 dolari, peste estimarile analistilor de 3,55 dolari, iar dividendele au fost majorate cu 31%, scrie Mediafax.

Veniturile Goldman Sachs au scazut cu 16%, la 9,95 miliarde de dolari, dar au depasit asteptarile analistilor, de 9,41 miliarde de dolari.

Operatiunile de investment banking au generat venituri peste estimarea maxima a analistilor, de 1,15 miliarde de dolari, in scadere de la 1,27 miliarde de dolari in urma cu un an, dar peste cele de 857 milioane de dolari obtinute in trimestrul patru.

Veniturile diviziei de trading au scazut cu 14% fata de intervalul similar de anul trecut, la 5,17 miliarde de dolari, dar au urcat de la 3,06 miliarde de dolari in trimestrul al patrulea.

"Mixul de afaceri confera grupului capacitatea de crestere a veniturilor, avand in vedere imbunatatirea in continuare a conditiilor economice", se arata intr-un comunicat al bancii.

Cheltuielile operationale au scazut de la 7,85 miliarde de dolari in urma cu un an la 6,77 miliarde de dolari.

Goldman Sachs avea la sfarsitul lunii martie 32.400 de angajati, in scadere de la 35.400 de angajati in urma cu un an.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri