18 Aprilie 2012 in International

Profitul Goldman Sachs nu dezamageste: Asteptarile analistilor au fost depasite


Profitul Goldman Sachs nu dezamageste: Asteptarile analistilor au fost depasite
Profitul net al Goldman Sachs, a cincea mare banca din Statele Unite in functie de active, a scazut cu 23% in primul trimestru, la 2,11 miliarde de dolari, dar a depasit asteptarile analistilor datorita veniturilor peste estimari ale operatiunilor de investment banking, transmite Bloomberg.

Goldman Sachs a obtinut un profit pe actiune de 3,92 dolari, peste estimarile analistilor de 3,55 dolari, iar dividendele au fost majorate cu 31%, scrie Mediafax.

Veniturile Goldman Sachs au scazut cu 16%, la 9,95 miliarde de dolari, dar au depasit asteptarile analistilor, de 9,41 miliarde de dolari.

Operatiunile de investment banking au generat venituri peste estimarea maxima a analistilor, de 1,15 miliarde de dolari, in scadere de la 1,27 miliarde de dolari in urma cu un an, dar peste cele de 857 milioane de dolari obtinute in trimestrul patru.

Veniturile diviziei de trading au scazut cu 14% fata de intervalul similar de anul trecut, la 5,17 miliarde de dolari, dar au urcat de la 3,06 miliarde de dolari in trimestrul al patrulea.

Citeste si:

"Mixul de afaceri confera grupului capacitatea de crestere a veniturilor, avand in vedere imbunatatirea in continuare a conditiilor economice", se arata intr-un comunicat al bancii.

Cheltuielile operationale au scazut de la 7,85 miliarde de dolari in urma cu un an la 6,77 miliarde de dolari.

Goldman Sachs avea la sfarsitul lunii martie 32.400 de angajati, in scadere de la 35.400 de angajati in urma cu un an.

Recomandare A cazut legea lui Warren Buffett: Bogatii Americii nu vor plati taxe mai mari
Citeste si

mai multe articole din International
}