Magnatul Alisher Usmanov, cu afaceri in sectorul minier, a devenit cel mai bogat om din Rusia in acest an, cu o avere de 18,1 miliarde de dolari, dupa ce in editia anterioara a topului realizat de Forbes Rusia s-a situat pe locul cinci, cu 17,7 miliarde de dolari.
Usmanov, proprietarul grupului Metalloinvest, si un actionar important al clubului britanic de fotbal Arsenal, l-a depasit pe Vladimir Lisin, care a detinut prima pozitie in 2010 si 2011. Averea lui Lisin, aflat acum pe locul doi, a scazut de la 24 de miliarde de dolari anul trecut la 15,9 miliarde de dolari, potrivit RIA Novosti, preluat de Mediafax.

Alexei Mordasov, principalul actionar si drector general al Severstal, se afla pe trei in lista Forbes, cu 15,3 miliarde de dolari.
Mikhail Prokhorov, fost candidat in alegerile prezidentialer din martie si proprietarul grupului Onexim, a coborat de pe locul trei pe sapte, dupa ce averea lui s-a contractat de la 18 miliarde de dolari la 12,4 miliarde de dolari.

Pe patru se afla Vladimir Potanin, care detine compania de investitii Interros, cu o avere de 14,5 miliarde de dolari, urmat de Vagit Alekperov, actionar important si director general la LUKoil, cu 13,5 miliarde de dolari si Mikhail Fridman, proprietarul Alfa Group, cu 13,4 miliarde de dolari. Ultimele trei locuri din top zece sunt ocupate de Viktor Vekselberg, cu 12,4 miliarde de dolari, Roman Abramovici, proprietarul clubului de fotbal Chelsea, cu 12,1 miliarde de dolari, si Leonid Mikhelson, actionar important la compania de gaze naturale Novatek, cu 11,9 miliarde de dolari.

Pe parcursul anului trecut, numarul rusilor cu averi de peste un miliard de dolari a scazut cu cinci, la 96. Averea cumulata a celor mai bogati 200 de rusi s-a diminuat, de asemenea, de la 498,6 miliarde de dolari anul trecut la 446,3 miliarde de dolari.

Sursa foto: sharequotes.us
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri