Fondul sud-african de investitii imobiliare New Europe Property Investments (NEPI) a lansat o oferta prin care vrea sa atraga intre 11,2 milioane lei (2,5 milioane euro) si 22,3 milioane lei (5,1 milioane euro), prin vanzare de actiuni unui numar redus de investitori din Romania si Marea Britanie.
Oferta se va incheia joi, 26 aprilie, potrivit unei decizii prin care Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a aprobat, joi, prospectul operatiunii, informeaza Mediafax.

NEPI a anuntat miercuri ca vrea sa deruleze un plasament privat prin care sa vanda intre 800.000 si 1,6 milioane de actiuni noi, oferta fiind adresata unui numar redus de posibili investitori. Operatiunea se deruleaza in Romania si Marea Britanie.

Titlurile respective vor fi vandute la un pret de 13,99 lei/actiune, respectiv cu 2,17% sub cea mai recenta cotatie inregistrata de actiunile NEPI la Bursa de Valori Bucuresti (BVB). Cea mai recenta tranzactie cu aceste titluri a fost realizata in sedinta din 22 martie, cand pretul a stagnat la 14,3 lei.

NEPI este primul fond de investitii imobiliare listat la BVB, pe segmentul de piata creat pentru Real Estate Investment Trusts (REITs). Fondul este listat si la bursele de valori de la Johannesburg (Africa de Sud) si de la Londra, pe segmentul AIM.

Calculata la cea mai recenta cotatie de la BVB, capitalizarea NEPI este de 1,548 miliarde lei (354 milioane euro).

Sursa foto: freedigitalphotos.net

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri