Rosneft Rusia si Eni Italia vor investi pana la 70 de miliarde de dolari in dezvoltarea extractiei de hidrocarburi in Marea Barent si circa 55 de miliarde de dolari pentru productia in Marea Neagra, potrivit unui acord de parteneriat semnat de cele doua companii, scrie Mediafax.
"Companiile vor investi 50-70 de miliarde de dolari in dezvoltarea completa a (proiectului, n,r.) Marii Barent si circa 50-55 miliarde de dolari in productia offshore din Marea Neagra" potrivit estimarilor preliminare, a declarat presedintele Rosneft, Eduard Khudainatov.

Acordul a fost semnat de Khudainatov si presedintele boardului Eni, Paolo Scaroni, in prezenta premierului rus, si presedinte ales, Vladimir Putin.

Eni va avea o participatie de 33% in proiect. Compania italiana va finanta prospectarea geologica a depozitelor offshore cu rezerve recuperabile estimate la 36 miliarde de barili de echivalent petrol.

Potrivit intelegerii, cele doua companii vor dezvolta in comun depozitele Val Satkogo din Marea Neagra si Fedinski din Marea Barent, iar Rosneft va participa si la proiecte internationale ale Eni.

Val Satkogo are rezerve recuperabile estimate la circa zece muiliarde de barili echivalent petrol.

Investitiile in prospectiuni geologice la Marea Neagra vor totaliza doua miliarde de dolari, a afirmat Khudainatov.

Grupul american Exxon si Rosneft au prezentat saptamana trecuta un parteneriat care ar putea angrena investitii de 500 de miliarde de dolari in exploatarea unor zacaminte de hidrocarburi din zona Arctica si Marea Neagra. In Marea Neagra, acordul vizeaza bazinul Tuapse, din platforma ruseasca, cu rezerve recuperabile de hidrocarburi de 9 miliarde de barili.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri