Banca Centrala Europeana (BCE) a cerut autoritatilor infiintarea unui organism care sa administreze salvarea bancilor cu probleme din zona euro, aceasta fiind cea mai puternica interventie a BCE in discutia privind sustinerea in comun a costurilor pentru ajutarea institutiilor de credit, scrie Mediafax.
Ideea unui fond care sa acopere toate bancile din uniunea monetara, desi respinsa de membri cheie din zona euro pana in prezent, castiga teren, intrucat autoritatile financiare incep sa suspecteze ca ar fi singura cale de a calma temerile investitorilor privind bancile cu situatie fragila
.
"Motivatia pentru intarirea supravegherii bancare si lichidarii disciplinate la nivelul zonei euro a devenit mai clara (ca urmare a crizei, n.r.). Progrese in aceasta privinta ar fi foarte benefice in actualul context", a declarat presedintele BCE, Mario Draghi, la o conferinta pe tema integrarii financiare.

Vicepresedintele institutiei, Vitor Constancio, a prezentat prioritatile BCE.

"Acum trebuie sa mergem cat mai mult posibil catre un regim de lichidare ordonata armonizat la nivel paneuropean. De asemenea, pentru cele mai mari banci cu relevanta sistemica, exista circa 36 de banci mari, avem nevoie de un fond de lichidare ordonata, pentru ca este singurul mod de a depasi foarte spinoasa intrebare a sustinerii in comun a poverii intr-o criza", a spus el.

Nadia Calvino, numarul doi in departamentul Comisiei Europene pentru piete interne si servicii, a notat rezistenta de lunga durata la ideea suportarii in comun a costurilor salvarii institutiilor bancare si lichidarii acestora, dar a adaugt ca "poate atmosfera s-a schimbat".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri