Averea celor mai bogate 1.000 de persoane din Marea Britanie a crescut anul trecut cu 5%, la 414 miliarde lire sterline (670 miliarde dolari), cel mai ridicat nivel din cei 24 de ani de estimari, potrivit topului Sunday Times Rich List, preluat de Reuters.
Un numar de 77 de persoane prezente pe lista din 2012 sunt miliardari, cu doi mai mult decat in 2008, cand s-a inregistrat recordul anterior, informeaza Mediafax.

Primele trei locuri sunt ocupate de miliardari de etnie straina care traiesc in Marea Britanie si au facut avere din afaceri precum resurse minerale, otel sau petrol.

Magnatul de origine indiana Lakshmi Mittal s-a mentinut pe prima pozitie in top, cu o avere de 12,7 miliarde de lire sterline, in scadere cu 4,8 miliarde lire dupa deprecierea actiunilor gigantului ArcelorMittal, cel mai mare producator de otel din lume.

Pozitia a doua este ocupata de Alisher Usmanov, provenit din Uzbekistan. Usmanov detine aproximativ 30% din actiunile clubului de fotbal Arsenal Londra, iar averea sa este estimata la 12,3 miliarde lire sterline.

Investitorul rus Roman Abramovich, care detine clubul Chelsea Londra, s-a mentinut pe locul al treilea cu o avere de 9,5 miliarde lire, in scadere de la 10,3 miliarde lire anul trecut.

Cel mai bogat miliardar originar din Marea Britanie este Ducele de Wellington, Arthur Valerian Wellesley, care a coborat in acest an de pe locul patru pana pe sapte, desi averea sa, constituita in principal din prorpietati, a crescut uc 5%, la 7,35 miliarde lire.

Cea mai bogata femeie din Marea Britanie este Kirsty Bertarelli, fosta Miss UK, care are alaturi de sotul sau, antreprenorul de origine elvetiano-italiana Ernesto Bertarelli, o avere de 7,4 miliarde lire.

Topul realizat anual se bazeaza pe averea care poate fi identificata, inclusiv terenuri, proprietati, arta, cai de curse sau actiuni la companii listate la bursa. Estimarile nu includ conturi bancare.

Lista apare intr-o perioada sensibila pentru guvernul condus de premierul David Cameron, a carui cota in sondaje este in scadere dupa adoptarea, in martie, a unui buget de austeritate care scade rata de taxare a persoanelor cu cele mai mari venituri.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri