Comisia Europeana (CE) pregateste un plan de investitii de pana la 200 miliarde de euro, finantate din surse publice si private, pentru a revigora cresterea economica in Europa, au declarat surse europene pentru El Pais, preluat de Les Echos.
Proiectul isi propune sa sustina investitii in infrastructura, energie din surse regenerabile si tehnologii avansate, cu participarea sectorului privat, informeaza Mediafax.

CE ia in calcul doua variante pentru finantarea proiectului.

Prima dintre acestea, care are cele mai mari sanse sa devina realitate, se bazeaza pe Banca Europeana pentru Investitii (BEI) si Fondul European de Stabilitate Financiara.

Astfel, UE ar utiliza 12 miliarde euro din fondurile mecanismului de stabilitate pentru a atrage finantari private, care ar revigora resursele BEI si ar servi drept garantie pentru proiecte de infrastructura in parteneriat public-privat.

In acest scop, proiectul s-ar baza pe instrumente financiare sofisticate si obligatiuni garantate de catre UE, prin care proiectele sa fie finantate de catre fonduri de pensii si alti investitori.

Cealalta optiune de finantare presupune injectii de capital la BEI din partea statelor UE totalizand 10 miliarde euro.

A doua varianta este mai putin probabila tinand cont de situatia precara a finantelor publice din multe state membre.

Propunerea ar putea fi discutata la summit-ul UE din iunie, potrivit El Pais.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri