Preseditele Boliviei Evo Morales a nationalizat o companie de electricitate spaniola, la doar cateva saptamani de la cazul companiei petroliere YPF din Argentina. Morales a ordonat armatei din Bolivia sa preia controlul subsidiarei companiei spaniole de energie REE, companie care detine trei sferturi din reteaua de electricitate a tarii, potrivit BBC.
Evo Morales a initiat aceasta miscare in onoarea poporului bolivian care lupta pentru a reintra in posesia resurselor naturale ale tarii, potrivit declaratiilor acestuia. De asemenea, presedintele s-a aratat nemultumit de investitiile facute in Bolivia.

Compania spaniola de REE (Red Electrica de Espagna) a cumparat 99,94% din actiunile transportatorului de energie TDE in 2002, iar restul au ramas in posesia angajatilor companiei.

TDE detine aproape trei sferturi din reteaua electrica din Bolivia si asigura 85% din necesarul de electricitate al tarii.

Nationalizarea TDE este ultima dintre exproprierile hotarate de Evo Morales , dupa ce in 2010 a nationalizat patru companii producatoare de energie.

Una dintre companiile expropiate, Rurelec inca mai asteaptea hotararea Curtii de la Haga.

Oficialii spanioli au declarat ca vor strange informatii in privinta acestei probleme si ca situatia din Bolivia este diferita de cazul YPF- Repsol din Argentina.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri