China urmeaza sa investeasca circa 1,5 miliarde de dolari in Bulgaria in urmatorii ani, in proiecte de infrastructura, energie si agricultura, a declarat presedintele Camerei de Comert Bulgaro-Chineza, Viktor Azmanov, transmite Novinite.
Azmanov a aratat ca guvernele din Bulgaria si China au semnat deja un memorandum de cooperare economica in urma caruia vor fi infiintate prin investitii chineze mai multe fabrici, unde vor lucra pana la 500 de angajati.

El a mentionat ca unul dintre cele mai importante proiecte este crearea Zonei Industriale Bozuriste de langa Sofia, al carei proiect exista inca de la venirea la putere a partidului de centru dreapta GERB, in 2009, scrie Mediafax.

Aceasta zona va include un parc industrial si de logistica, iar un proiect similar, cu finantare chineza, este analizat pentru portul Varna.

Anuntul lui Azmanov a fost facut dupa ce Bulgaria nu a participat la un forum economic major de la Varsovia, unde premierul chinez Wen Jiabao a declarat ca tara sa intentioneaza sa investeasca 10 miliarde de dolari in Europa Centrala si de Est.

Azmanov a subliniat ca autoritatile chineze vor ca schimburile comerciale UE-China sa atinga 100 de miliarde de dolari pe an, de la 52,9 miliarde de dolari in prezent.

El a notat ca tarile est-europene pot obtine finantare de la banca chineza pentru dezvoltare, alaturi de state din Africa si America Latina.

Oficialul bulgar a precizat totodata ca in luna noiembrie a acestui an este programat un forum economic major cu investitori chinezi.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri