Cotatiile petrolului au coborat joi cu circa 2 dolari, din cauza datelor economice dezamagitoare din SUA si Europa, dar si a nemultumirii exprimate de OPEC fata de nivelul ridicat al preturilor, transmite Reuters.
Pretul petrolului Brent cu livrare in iunie, de referinta la Londra, este in scadere cu 1,9 dolari, la 116,3 dolari pe baril. Cotatia petrolului Brent a coborat astfel sub media ultimelor 100 de zile, pentru prima oara dupa luna ianuarie, conform Mediafax.

Petrolul destinat pietei americane este tranzactionat in coborare cu 2,33 dolari, la 102,89 dolari pe baril.

Temerile legate de evolutia economiei zonei euro s-au amplificat dupa ce Banca Centrala Europeana a decis joi sa mentina dobanda de politica monetara la nivelul de 1%, chiar daca a avertizat ca perspectivele regiunii sunt umbrite de riscuri.

Potrivit datelor Eurostat, somajul din zona euro se afla la cel mai ridicat nivel din ultimii 15 ani.

"Europa este inundata de petrol, iar fondurile de investitii isi lichideaza pozitiile", a declarat un broker.

In SUA, numarul solicitarilor pentru indemnizatii de somaj a scazut peste asteptari saptamana trecuta, dar sectorul serviciilor a avut in aprilie o evolutie sub estimari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri