Agentia de rating Standard & Poor's (S&P), care in ianuarie a retrogradat Franta, de la "AAA" la "AA+", a anuntat ca alegerea lui Francois Hollande in alegerile prezidentiale din Franta nu are "un impact imediat" asupra calificativului sau perspectivei acestuia, potrivit AFP.
"S&P nu adopta o pozitie politica in privinta candidatilor individuali sau a rezultatului oricaror alegeri", potrivit unui comunicat al agentiei, potrivit Mediafax.

Totusi, noteaza analistii agentiei, politicile guvernului unui stat au impact direct asupra bonitatii tarii. Ratingul S&P incorporeaza estimari privind consecintele politicilor adoptate de oficialii alesi.

S&P va analiza optiunile presedintelui ales al Frantei si cele ale urmatorului guvern, care va fi format dupa alegerile parlamentare din iunie.
Agentia considera, in concordanta cu perspectiva negativa a ratingului "AA+", ca exista o posibilitate din trei pentru o retrogradare in acest an sau in 2013.

Franta are perspectiva negativa si de la celelalte doua mari agentii de rating, Moody's si Fitch.

Francois Hollande, in varsta de 57 de ani, a devenit duminica primul presedinte socialist al Frantei dupa 17 ani, obtinand 51,67% din voturi potrivit rezultatelor oficiale aproape definitive, anuntate de Ministerul de Interne. Victoria socialistului este interpretata drept un vot-sanctiune impotriva presedintelui conservator aflat la sfarsit de mandat, Nicolas Sarkozy.

Hollande a cauzat ingrijorare in randul investitorilor in timpul campaniei electorale, cerand atenuarea politicilor de austeriate, promovate de Germania, si adoptarea unor masuri care sa sustina cresterea economica in Europa.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri