Actiunile marilor companii europene si-au revenit din socul alegerilor din Franta si Grecia, care le-a dus la inceputul tranzactiilor de luni la minimul ultimelor patru luni si jumatate, la jumatatea sedintei fiind cotate in crestere, relateaza Reuters.
Cele mai mari partide din Grecia, Noua Democratie, de orientare conservatoare, si socialistul PASOK au obtinut un rezultat dezamagitor in alegerile de duminica, iar principalul indice al bursei din Atena este in declin cu 6,79%, scrie Mediafax.

Titlurile marilor bancilor elene sunt in continuare in scadere puternica, Alpha Bank cu 20,38%, EFG Eurobank cu 18,1%, Piraeus Bank cu 15,5%, iar National Bank of Greece cu 12,4%.

Impactul asupra celorlalte burse europene a fost de scurta durata.

La ora 12:34 GMT, indicele Euro STOXX 50 al celor mai importante companii europene, este in urcare cu 0,2%, dupa ce la inceputul sedintei a atins minimul ultimelor patru luni si jumatate.

"Pe termen scurt, contagiunea din Grecia este sub control. In prezent, investitorii nu sunt prea ingrijorati in legatura cu impactul situatiei din Grecia asupra zonei euro. Pana la urma, nu conteaza chiar atat de mult, zona euro este mult mai mult decat Grecia", a declarat Peter Garnry, analist la Saxo Bank.

Garnry a aratat ca piata a fost influentata dimineata de socul scaderii puternice a contatiilor in Asia, din cauza datelor de vineri de pe piata americana a muncii. Piata si-a revenit dupa ce investitorii au analizat declinul din Asia si rezultatul alegerilor, revenirea fiind sustinuta de cresterea usoara a comenzilor industriale in Germania.

La Paris, indicele CAC40 a recuperat pierderile initiale si este tranzactionat in crestere cu 0,39%, investitorii anticipand ca Hollande nu va face schimbari drastice de strategie economica.

Indicele DAX al bursei din Frankfurt este in scadere cu 0,45%, dar IBEX 35 al bursei din Madrid creste cu 1,5%.

Volumul tranzactiilor este relativ scazut, bursa din Londra fiind inchisa pentru o sarbatoare nationala.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri