Grupul britanic de asigurari Aviva, confruntat saptamana trecuta cu o revolta de proportii a actionarilor fata de pachetele salariale ale conducerii, a anuntat, marti, ca directorul general, Andrew Moss, a demisionat cu efect imediat, potrivit Reuters.
"Andrew Moss va parasi board-ul la scurt timp, iar un nou anunt va urma pentru confirmarea termenilor financiari ai plecarii, precum si a datei", a afirmat presedintele Aviva, Lord Sharman, adaugand ca Moss a considerat ca plecarea sa este in interesul grupului, scrie Mediafax.

Saptamana trecuta, Moss (foto) a renuntat la cresterea salariului pe 2012, in urma ingrijorarii actionarilor privind pachetele salariale ale conducerii. Nemultumirea a culminat cu o revolta a actionarilor in privinta pachetelor salariale la adunarea generala a actionarilor.

Presedintele desemnat al Aviva, John McFarlane, va prelua atributiile lui Moss pana la numirea unui nou director general. McFarlane va avea un rol executiv in timpul evalurarii candidatilor, atat din interiorul cat si din afara grupului.

Aviva se asteapta ca procesul de selectare a unui nou director sa dureze mai multe luni.

McFarlane va deveni cu efect imediat vicepresedinte executiv interimar, urmand ca de la 1 iulie sa preia postul de presedinte executiv. McFarlane va reveni la rolul de presedinte fara rol executiv odata cu numirea noului director general.

Actiunile Aviva au crescut cu 3% in primele ore ale sedintei de marti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri