Administratia de la Washington este decisa sa opreasca evaziunea fiscala a cetatenilor sai care au conturi in banci in afara Statelor Unite, potrivit Bloomberg .
Institutiile de reglementare americane dispun deja de o masura legislativa care le permite sanctionarea tentativelor de evaziune . Aceasta presupune amenzi care pornesc de la 10.000 de dolari pana la 40% din valoarea depusa in respectivele conturi.

Legea taxarii conturilor din strainatate (Foreign Account Tax Compliace Act- FATCA) presupune ca institutiile financiare din afara Statelor Unite sa colecteze informatii despre depozitele cetatenilor americani, date care vor fi transmise mai departe catre IRS ( Internal Revenue Service).

Unii experti sunt de parere ca masura va limita oportunitatile de investitii din strainatate si va creste costurile suportate de banci .

Oficialii americani au adoptat FATCA in 2010, dupa cazul UBS Bank din anul precedent, cand banca elvetiana a fost acuzata ca a facilitat neplata taxelor in valoare de 780 de milioane de dolari a mai multor detinatori de conturi din Statele Unite.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri