India se afla in pozitia nefavorabila de a pierde investitori, in detrimentul unei alte tari asiatice care atrage atentia prin randamente mai bune pe piata de capital, politici fiscale eficiente si o inflatie mai mica. Cu toate ca cele doua tari nu au un numar similar de locuitori, populatia Indiei de 1,2 miliarde depasind cu mult cei 240 de milioane de locuitori ai Indoneziei, ele au si cateva puncte comune. Ambele au o baza de consumatori solida si ratinguri financiare bune pentru investitori.
Economia Indiei a inregistrat valori tot mai scazute ale ratei de crestere economica in ultimii trei ani, fiind tara care are cele mai slabe rezultate dintre tarile BRICS. Deficitul public al Indiei este de 5,1%, de patru ori mai mare decat cea a Braziliei, potrivit CNBC.

Investitorii au inceput deja sa isi retraga banii din India, pana in momentul de fata 403 milioane dolari iesind din piata sub forma de actiuni si obligatiuni.

In paralel, piata de capital din Indonezia se dezvolta, in defavoarea Indiei. Indicele Sensex al Bursei din Bombai a scazut cu 25 de procente, in timp ce indicele compozit al Bursei din Jakarta s-a apreciat cu 3%.

Indonezia are randamente mai bune si se descurca la fel de bine cand vine vorba de crestere economica. Rata de crestere a economiei din India va inregistra putin sub 7%, in timp ce Indonezia se asteapta la valori intre 6-7% in urmatorii ani, potrivit analistilor. Si in privinta deficitului comercial tot Indonezia este in avantaj, cu un deficit de 0.8% din PIB, comparativ 3,9% ale Indiei.

Indonezia se afla in prezent in aceeasi pozitie pe care o detinea India in urma cu trei, patru ani cand posibilitatile de crestere au atras investitorii si companiile straine. India a suferit recent o depreciere a ratingului financiar de catre Standard & Poor’s, cu o perspectiva negativa pe creditele bancare, in timp ce Indonezia a primit un rating mai mare de la Fitch si Moody’s.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri