Presedintele executiv al DaimlerChrysler, Dieter Zetsche (foto), unul dintre cei mai puternici oameni din industria auto mondiala, nu a facut nici un secret din faptul ca are un salariu de baza lunar de 1,5 milioane euro (1,82 milioane dolari), informeaza Rompres.
Vorbind la adunarea anuala a actionarilor, presedintele Consiliului de Supraveghere al companiei auto germane, Hilmar Kopper, a confirmat ca presedintele executiv al companiei, Dieter Zetsche, numit pe aceasta functie la inceputul anului curent, va primi un salariu de baza de 1,5 milioane euro (1,82 milioane dolari). Kopper a adaugat ca presedintele executiv va mai primi inca un salariu si jumatate in plus, daca DaimlerChrysler isi va atinge tintele.

Salariul lui Zetsche este totusi cu mult sub cele 13,3 milioane dolari primiti de presedintele executiv al companiei Ford, Bill Ford, primiti pe anul 2005 dar si sub cele 10 milioane dolari ai lui Rick Wagoner, presedintele executiv al companiei General Motors Corp. primiti pe anul 2004. Salariul lui Wagoner pentru anul 2005 nu a fost inca dezvaluit.

De asemenea, presedintele executiv al Deutsche Bank AG, Josef Ackermann, a avut un salariu de 11,9 milioane euro anul trecut, din care 1,15 milioane euro au fost salariu efectiv si 10,75 milioane euro in cash si actiuni.

Anul trecut, legiuitorii germani au aprobat o lege care stipuleaza ca executivii din diverse sectoare sa-si faca publice salariile, aceasta lege punand capat unei lungi perioade de secretomanie din jurul salariilor celor mai bine platiti oficiali ai companiilor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri