Performanta in ceea ce priveste logistica a incetinit in ultimii doi ani, din cauza recesiunii la nivel mondial, dar tarile care au urmarit implementarea unor reforme agresive au continuat sa isi imbunatateasca situatia, arata un raport al Bancii Mondiale.

Printre tarile care si-au imbunatatit logistica in pofida recesiunii se numara Chile, China, India, Maroc, Africa de Sud si State Unite.

Potrivit raportului "Connecting to Compete 2012: Trade Logistics in the Global Economy", Singapore a obtinut cel mai bun scor in ceea ce priveste logistica din cele 155 de economii studiate.

“Logistica este un indicator cheie al competitivitatii, cresterii economice si reducerii saraciei. Din pacate decalajul de logistica intre tarile bogate si cele sarace continua sa se dezvolte si trend-ul de convergenta parcurs intre 2007 si 2010 s-a oprit, ca urmare a recesiunii globale, iar criza datoriilor din Europa a distras atentia de la reforma in logistica", a spus Otaviano Canuto, vicepresedinte in cadrul Bancii Mondiale.

Potrivit topului realizat de Banca Mondiala, statele cu venituri ridicat domina clasamentul, in timp ce la polul opus se gasesc tari in curs de dezvoltare, insule mici sau state devastate de conflicte.

In categoria tarilor cu venituri peste medie, Africa de Sud, China si Turcia au inregistrat cele mai bune cresteri ale performantei in logistica, in timp ce in segmentul tarilor cu venituri sub medie s-au remarcat India, Marc si Filipine.

Toate tarile cu performante bune au mentinut puternic parteneriatul public-privat si o buna cooperare intre factorii politici, practicieni, administratori si mediul academic.

"Doar prin dezvoltarea cooperarii intre sectorul public si privat si prin evaluarea impactului tuturor agentilor asupra lantului ofertei o tara poate sa isi imbunatateasca in mod sustenabil logistica", arata studiul.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri