OPEC va trebui sa acopere jumatate din previziunile initiale ale Rusiei
Livrarile de titei ale Rusiei vor fi, in urmatorii patru ani, mai mici decat s-a prognozat, ceea ce a provocat de altfel cresterea considerabila, din ultima saptamana, a pretului atat la brut, cat si la carburanti. Claude Mandil, directorul executiv al Agentiei Internationale a Energiei (AIE), a declarat pentru cotidianul britanic "The Financial Times" ca previziunile initiale referitoare la viitoarele livrari de petrol rusesc au fost mult prea optimiste, motiv pentru care, pana in 2010, OPEC va trebui sa compenseze diferenta.

Experti ai OPEC iau in considerare o reducere a livrarilor de petrol rusesc pana la jumatate din ceea ce s-a prognozat. Mandil nu pune nici un fel de baza pe productia tarilor ce nu fac parte din OPEC. Exista pareri, releva cotidianul britanic mai sus amintit, conform carora diminuarea livrarilor Rusiei are loc din cauza marilor cantitati de titei pe care Moscova s-a angajat sa le livreze Chinei.

AIE a lansat un apel catre tarile europene sa-si reduca cererea de titei, dar si cea de gaze naturale, dat fiind ca, in afara perspectivei micsorarii livrarilor rusesti, temeri serioase au aparut si in legatura cu posibila declansare a unui atac militar american impotriva Iranului, sau din cauza reducerii cantitatilor de petrol furnizat de Nigeria, ca urmare a situatiei tensionate provocate de fortele rebele din acea tara.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri