Pretul petrolului Brent a scazut miercuri cu peste 2 dolari, la sub 104 dolari pe baril, cel mai redus nivel din ultimele cinci luni, in urma speculatiilor ca stocurile de titei din SUA au atins nivelul maxim dupa 1990, in timp ce euro s-a depreciat din cauza temerilor privind situatia Spaniei.
La ora 10:30 a.m., petrolul Brent cu livrare in iulie era tranzactionat la New York in scadere cu 2,73 dolari, la 103,95 dolari pe baril, dupa ce a atins 103,69 dolari pe baril, cel mai redus nivel dupa 19 decembrie 2011, transmite Mediafax.

Stocurile de petrol ale SUA este posibil sa fi crescut saptamana trecuta cu 1 milion de barili, la 383,5 milioane de barili, potrivit analistilor citati de Bloomberg. Datele urmeaza sa fie publicate joi de Departamentul Energiei al SUA.

Cotatia petrolului de referinta pe piata americana este in scadere cu 2,3 dolari, la 88,46 dolari pe baril, coborand in timpul sedintei la 88,17 dolari pe baril, cel mai redus nivel dupa 24 octombrie.

Piata este influentata negativ si de deprecierea euro, care a atins 1,2407 dolari, cel mai redus nivel dupa iulie 2010.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri