Presedintele american Barack Obama si premierul britanic David Cameron sunt de acord asupra necesitatii unui "plan imediat" de solutionare a crizei euro, a anuntat miercuri Downing Street, relateaza AFP.
Cei doi lideri au purtat o conversatie telefonica, marti seara, atat pe tema crizei datoriilor in Europa, cat si a viitorului summit G20, informeaza Mediafax.

In aceasta conversatie, Obama si Cameron "au cazut de acord asupra necesitatii unui plan imediat destinat solutionarii crizei (zonei euro) si restabilirii increderii pietelor, dar si asupra une strategii pe termen lung pentru asigurarea existentei unei monede unice puternice", a declarat o purtatoare de cuvant a serviciilor lui Cameron.

Premierul britanic i-a indemnat deja, in mai multe randuri, pe liderii tarilor din zona euro sa intreprinda "actiuni decisive" in vederea solutionarii acestei crize, exprimandu-si ingrijorarea fata de un posibil "uragan" care ar putea sa loveasca in plin economia britanica si sistemul sau bancar.

Potrivit Downing Street, Cameron urmeaza sa efectueze joi o vizita la Berlin, cu scopul de a discuta despre aceasta situatie cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri