8 Iunie 2012 in International

Spania a imprumutat 2 MLD. dolari. Ce planuri are cu banii


Spania a imprumutat 2 MLD. dolari. Ce planuri are cu banii
Spania a imprumutat 2 miliarde euro prin plasarea de obligatiuni la diverse maturitati, atingand fara probleme tinta propusa, insa costurile de finantare au urcat simtitor, depasind 6% pentru titlurile cu scadenta la zece ani, transmite Bloomberg, preluat de Mediafax.

Trezoreria de la Madrid a atras finantare pe zece ani la un randament mediu de 6,044%, fata de 5,743% la ultima operatiune cu aceasta maturitate, din 19 aprilie. Randamentul la zece ani de pe piata secundara era de 6,14% inaintea licitatiei.

Totodata, statul spaniol a atras fonduri cu scadenta in 2014 la un randament de 4,335%, respectiv 2016 la 5,353%.

Oferta de titluri la 10 ani a fost suprasubscrisa de aproape 3,3 ori, fata de 2,4 in aprilie, iar plasamentele la doi si patru ani au fost suprasubscrise de 4,2 ori, respectiv 2,5 ori.

Citeste si:

Guvernul a imprumutat astfel 2,07 miliarde euro, usor peste tinta de 2 miliarde euro.

Ministrul spaniol al Bugetului, Cristobal Montoro, a declarat recent ca Spania nu mai are acces la finantare din piete si a cerut institutiilor europene sa contribuie la sprijinriea bancilor din tara.

Pe masura ce costurile de finantare ale Spaniei se apropie de pragul critic de 7% care a fortat Grecia, Portugalia si Irlanda sa solicite ajutor extern, guvernul de la Madrid depinde in tot mai mare masura de lichiditate de la bancile locale.

Recomandare Preturile alimentelor pe plan mondial, la cea mai abrupta scadere din ultimii doi ani
Citeste si

mai multe articole din International