Planul european de 100 de miliarde de euro pentru bancile spaniole acopera si cel mai pesimist scenariu referitor la sistemul bancar spaniol, potrivit agentiei de rating Fitch, care evalueaza necesarul actual de recapitalizare la 60 de miliarde de euro.
Agentia considera ca fondurile disponibile acopera si necesarul de recapitalizare din cel mai pesimist scenariu, cand bancile spaniole ar avea nevoie de 100 de miliarde de euro, potrivit AFP. Fitch a retrogradat Spania cu trei trepte saptamana trecuta, de la "A" la "BBB", scrie Mediafax.

"Daca va ajuta la restabilirea increderii in sectorul bancar si la reducerea poverii fiscale a restructurarii, un astfel de sprijin va avea efect pozitiv asupra ratingului", se arata intr-un comunicat al Fitch.

In cazul in care Spania va folosi 60 de miliarde de euro din fondurile disponibile, datoria tarii ar putea ajunge la 95% din PIB in 2015, noteaza agentia.

Ministrii de Finante din zona euro au ajuns sambata la un acord privind un ajutor de pana la 100 de miliarde de euro destinat Spaniei, pentru sustinerea sectorului bancar. Imprumutul european va fi furnizat prin intermediul Fondului spaniol pentru Restructurarea Bancilor, astfel ca responsabilitatea rambursarii va reveni guvernului de la Madrid.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri