Ultimul raport al Rezervei Federale a Statelor Unite arata ca averea clasei de mijloc americane a scazut cu peste o treime intre 2007 si 2010. In aceeasi perioada, averea celor mai bogati 10% americani a crescut cu 2%, scrie Adevarul.
Aceste statistici, mai mult ca sigur, vor alimenta luptele politice dintre republicani si democrati pe masura ce alegerile prezidentiale din noiembrie se apropie, unii argumentand ca averea bogatilor a crescut in defavoarea tuturor celorlalti si ca sistemul ii favorizeaza pe cei avuti, anticipeaza Robert Frank, editor CNBC.

Cu toate acestea, Frank ofera o explicatie economica mult mai simpla pentru aceasta diferenta: bogatii au o parte mult mai insemnata a averii lor investita in actiuni si mult mai redusa investita in proprietati imobiliare decat restul americanilor.

Actunile si investitiile financiare si-au revenit in timp ce piata imobiliara nu s-a redresat, sau, cel putin, nu la fel de mult.

Cititi mai multe in Adevarul.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri