Somajul din Grecia a crescut in primul trimestru al acestui an de la 20,7% la sfarsitul anului trecut la 22,6%, cel mai ridicat nivel dupa 1998, potrivit datelor publicate joi de biroul elen de statistica ELSTAT, citate de publicatia Kathimerini, conform Mediafax.
In primele trei luni ale anului trecut, rata somajului din Grecia era de 15,9%.

Reducerile de cheltuieli impuse Greciei incepand din 2010, prin acordurile de ajutor international, au condus la un val de inchideri de companii si falimente.

Contractia economica a Greciei pentru perioada 2008-2012 este estimata la 20%, aceasta fiind cea mai lunga si mai dificila recesiune a tarii de dupa al Doilea Razboi Mondial. Peste 500.000 de locuri de munca, circa 10% din total, au fost desfiintate in acest interval.

Situatia economica grava a tarii a facut ca populatia sa penalizeze partidele aflate la putere in Grecia in ultimele decenii, preferand la alegerile din luna mai formatiuni politice de extrema stanga si de dreapta. Partidele nu au reusit sa formeze un guvern dupa alegeri, astfel ca duminica va avea loc un nou scrutin, considerat crucial pentru viitorul Greciei in zona euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri