Guvernul de la Roma a anuntat vineri cesionarea imediata a trei companii publice, Casei de economii italiene, pentru circa 10 miliarde de euro, precum si intentia de vanzare a unor proprietati imobiliare de stat, in vederea reducerii datoriilor tarii, transmite AFP, potrivit Mediafax.
Cesiunea companiilor Fintecna, Sace si Simest catre Casa de Economii, controlata la randul ei de stat, va permite mentinerea acestora in proprietate publica in paralel cu reducerea datoriilor.

"Valoarea totala a tranzactiei va fi de aproximativ 10 miliarde de euro, suma care va fi utilizata pentru reducerea datoriilor, inclusiv a celor administrative, legate de acele companii", se arata intr-un comunicat al guvernului.
Vittorio Grilli, secretar de stat in Ministerul Economiei, a declarat ca prima parte a contractului de desiune va fi finalizata in decurs de o luna.

Fintecna este un holding de stat care controleaza in principal santierele navale Fincantieri. Sace este o companie de credite si asigurari de credite comerciale pentru exporturi, in timp ce Simes este o societate financiara care sustine dezvoltarea companiilor italiene in strainatate.

Guvernul a mai decis infiintarea unui fond imobiliar in care sa fie plasate imobilele publice, inclusiv cele ale autoritatilor locale si cazarmele militare.

Aceste imobile urmeaza sa fie evaluate si vandute, cu ajutorul Casei de Economii, potrivit guvernului, care nu a estimat sumele care vor fi obtinute.

Publicatia Il Sole 24 Ore a relatat vineri ca guvernul italian vrea sa cedeze active publice in valoare de 30 de miliarde de euro pana la sfarsitul acestui an si de 200 de miliarde de euro pe parcursul a cinci ani, in vederea reducerii datoriei publice a tarii, care se apropie de 2.000 de miliarde de euro, respectiv 120% din PIB.
In urma valorificarii activelor de stat, datoria publica a Italiei ar urma sa scada la 110% din PIB.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri