Datoria publica a Spaniei a atins la sfarsitul lunii martie un nou record istoric, de 72,1% din PIB, fiind cu 8,5 puncte procentuale mai mare fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit datelor publicate vineri de banca centrala a tarii, scrie Mediafax.
Guvernul de la Madrid anticipeaza ca la sfarsitul acestui an datoria publica a Spaniei va atinge 79,8% din PIB, previziune care nu include imprumutul european destinat recapitalizarii bancilor, care ar putea fi de pana la 100 de miliarde de euro. Ajutorul destinat bancilor va majora datoria publica cu pana la 10 puncte procentuale.

La 31 martie, datoria publica a Spaniei era de 774,549 miliarde de euro, respectiv 72,1%, in crestere de la 68,5% din PIB la sfarsitul anului trecut.

Datoria publica a Spaniei este in continua crestere incepand din primul trimestru al anului 2008, cand era de numai 35,8% din PIB, dupa peste un deceniu de scadere, cand economia tarii inregistra cresteri puternice si bugete excedentare.

Spania a reintrat in recesiune in primul trimestru, dupa doi ani de revenire.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri