Guvernul olandez a determinat respingerea unei propuneri referitoare la deschiderea totala a pietei muncii pentru cetatenii noilor membri est-europeni ai UE. O decizie in acest sens a fost amanata de Parlamentul olandez pana la sfarsitul acestui an.

EUObserver reaminteste ca Guvernul olandez de centru-dreapta propusese luna trecuta suspendarea barierelor din calea muncitorilor est-europeni cu incepere de la 1 ianuarie 2007, dar dezbaterile de saptamana trecuta din Parlamentul de la Haga au demonstrat ca exista o foarte puternica opozitie fata de eventualitatea unui influx de asemenea imigranti pe piata olandeza a muncii. Cele doua partide importante - crestin-democratii, condusi de premierul Jan Peter Balkenende, si membrii Partidului Laburist - au cerut garantii ca viitorul influx de imigranti, in primul rand polonezi, nu va provoca o competitie neloiala pentru muncitorii olandezi.

Guvernul olandez, prin vocea secretarului de stat pentru probleme sociale, Henk van Hoof, a promis elaborarea unei legislatii suplimentare care sa garanteze ca muncitorii est-europeni isi vor desfasura activitatile pe piata olandeza in conformitate cu legislatia salariala a acestei tari, evitand munca "la negru".

Un raport incluzand propuneri concrete referitoare la noile reguli ce ar urma sa guverneze piata muncii pentru imigranti va fi prezentat parlamentului in noiembrie sau decembrie. Pana atunci, secretarul de stat Hoof a informat Comisia Europeana ca in Olanda sunt mentinute restrictiile actuale de pe propria piata a muncii. Dupa cum se stie, aceasta tara practica sistemul de cote ale imigrantilor proveniti din noile tari membre ale UE, acceptati doar in sectoarele economice in care este resimtita o lipsa de forta de munca.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri