Rezultatul scrutinului din Grecia sugereaza ca planul UE pentru relansarea economica in zona euro nu va suferi modificari semnificative, Germania urmand sa joace in continuare rolul de prim rang in implementarea reformelor, comenteaza Institutul European Voice.
"Rezultatul alegerilor legislative din Grecia sugereaza ca este putin probabil ca raspunsul Uniunii Europene la criza datoriilor suverane sa sufere modificari semnificative. Victoria la limita a formatiunii de centru-dreapta Noua Democratie - care acum doreste sa formeze o coalitie cu rivalii traditionali socialisti - reprezinta un triumf pentru actuala stare de fapt, oferind sanse minime celor care doresc depasirea politicilor germane de austeritate si concentrarea pe crestere economica", noteaza Institutul European Voice.

"Cele doua partide care doresc formarea unei coalitii propun renegocierea termenilor acordului de imprumut, dar este putin probabil sa existe modificari fundamentale", adauga Institutul, observand ca ideea este confirmata de reactia cancelarului Angela Merkel si de cea a ministrului german de Finante, Wolfgang Schauble, care au salutat rezultatul, insistand insa ca Grecia trebuie sa aplice conditiile stabilite in acordul de asistenta financiara, scrie Mediafax.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri