Proiectul unei uniuni bancare in Europa este salutat de G20, reunit luni intr-un summit la Los Cabos, in Mexic, si figureaza in proiectul de comunicat final care va fi publicat marti la incheierea reuniunii, a declarat luni presedintia franceza, citata de AFP.
"Declaratia finala mentioneaza demersurile care sunt intreprinse catre uniunea bancara" in zona euro si catre "o stabilitate financiara sporita", a declarat aceasta sursa.

Proiectul de comunicat final al G20 "care mentioneaza aceasta uniune bancara este semnat de toti membri zonei euro", a insistat sursa, adaugand ca acest comunicat aminteste de asemenea "mecanismele de solidaritate" din cadrul zonei euro, noteaza Mediafax.

Intrebata de presa cu privire la modalitatile tehnice ale acestor masuri, aceeasi sursa a precizat ca G20 nu este locul "unde sa se hotarasca" asemenea modalitati.

Presedintele Uniunii Europene Herman Van Rompuy si cel al Comisiei Europene Jose Manuel Barroso au afirmat anterior ca Uniunea Europeana si zona euro muncesc din greu la rezolvarea crizei datoriilor suverane de pe continent, facand din uniunea bancara "prioritatea" lor.

Conform acestora, G20 va "sustine si incuraja" in declaratia sa finala eforturile europenilor si ale zonei euro pentru remedierea crizei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri