Moody’s a retrogradat ratingurile a 15 dintre cele mai mari banci ale lumii, inclusiv Goldman Sachs, Morgan Stanley, UBS, Credit Suisse si HSBC, din cauza riscurilor generate de volatilitatea pietelor de capital, insa institutiile de credit si investitorii s-au grabit sa desconsidere miscarea.
Agentia de rating a anuntat decizia joi noaptea, dupa inchiderea sedintei bursiere de la New York, iar rezultatele evaluarii incepute in februarie sunt mult mai putin negative decat se asteptau pietele, relateaza Mediafax.

Actiunile bancilor si costurile de asigurare a datoriilor fata de neplata, asa-numitele contracte credit-default swap, au fost sub presiune in ultimele luni in asteptarea unei catastrofe dupa incheierea evaluarilor efectuate de catre Moody's, insa pietele au rasuflat usurate dupa deciziile de rating anuntate joi.

Costul credit-default swap pe datoriile Morgan Stanley a scazut, iar actiunile bancii au crescut cu 4,6% in sesiunea de seara de la New York, dupa ce Moody's a coborat ratingul bancii cu doua trepte, desi avertizase ca ar putea retrograda institutia cu trei niveluri, potrivit Bloomberg.

Credit-default swap-urile au scazut si pentru Bank of America si Goldman Sachs, de asemenea retrogradate de Moody's.

Niciunul dintre cele 15 ratinguri nu a fost coborat mai mult decat estima Moody's in februarie, cand a inceput evaluarea.

Astfel, Moody's a retrogradat cu cate o treapta ratingurile HSBC, Bank of America, Royal Bank of Scotland si Societe Generale, respectiv cu doua niveluri Morgan Stanley, UBS, Barclays, BNP Paribas, Royal Bank of Canada, Citigroup, Goldman Sachs Group, JPMorgan Chase, Credit Agricole, si Deutsche Bank.

Credit Suisse a fost singura banca din lista retrogradata cu trei trepte, lovitura surprinzatoare pentru piete.

Ratingul Goldman Sachs a ajuns astfel la "A3", cel mai redus nivel din istoria bancii, iar Bank of America si Citigroup se afla in categoria investitiilor cu caracter speculativ.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri