Ministrii de Finante din Uniunea Europeana au decis vineri deblocarea unor fonduri de coeziune in valoare de 495 milioane de euro destinate Ungariei, dupa ce autoritatile de la Budapesta au luat masuri de corectare a deficitului bugetar excesiv, pentru 2012, transmite AFP, preluat de Mediafax.
Comisia Europeana a propus deblocarea acestor fonduri la sfarsitul lunii mai.

Blocarea fondurilor a fost decisa la jumatatea lunii martie din cauza deficitului bugetar excesiv inregistrat in mod repetat de Ungaria si ar fi urmat sa intre in vigoare la 1 ianuarie 2013, dar ministrii de finante comunitari au promis sa ridice sanctiunea daca autoritatile de la Budapesta aplica masuri corective.

CE a constat la sfarsitul lunii mai ca Ungaria a luat masurile necesare, astfel ca deficitul bugetar va fi de 2,5% din PIB in acest an, iar in 2013 sub 3% din PIB, nivelul de referinta prevazut in legislatia europeana.

Comisia Europeana anticipeaza ca deficitul bugetar al Ungariei va atinge 2,7% din PIB in 2013. Conform estimarilor CE, datoria publica a Ungariei urmeaza sa scada la 78,5% din PIB in 2012, urmand sa aiba si anul viitor o evolutie descendenta.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri