O greva a muncitorilor norvegieni din industria petroliera a oprit duminica activitatea la doua platforme maritime, situatie care ar putea reduce productia de petrol si gaze a Norvegiei si ar putea provoca grupului BP pierderi de 25 milioane dolari pe zi reprezentand venituri nerealizate.
Nemultumiti de esecul negocierilor cu grupul Statoil privind salariile si pensiile, circa 700 de muncitori au declansat greva la doua platforme ale companiei, situate in apropierea unei exploatari a BP, transmite Mediafax.

Grupul britanic a anuntat ca propriul proiect ar putea fi afectat indirect, cu pierderi de 150 milioane coroane norvegiene (25 milioane de dolari) pe zi reprezentand venituri nerealizate.

Greva reprezinta prima actiune de acest tip din 2004 in industria petroliera maritima norvegiana. Sindicatele si-au propus sa reduca productia cu 165.000 barili pe zi, adica aproximativ 3,9% din volumul total de petrol si gaze extras de Norvegia.

Actiunea muncitorilor vizeaza si cea mai mare fabrica de metanol din Europa, care va pierde 2.500 tone din productia zilnica din cauza sistarii livrarilor de gaze de la una dintre platformele maritime.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri