Guvernul spaniol pregateste masuri de crestere a taxelor pentru a aduce sub control deficitul bugetar, inclusiv eliminarea unui rabat fiscal pentru proprietarii de locuinte introdus in urma cu sase luni de premierul Mariano Rajoy pentru a respecta o promisiune electorala, transmite Bloomberg.
"Daca guvernul ia in calcul eliminarea rabatului fiscal pentru detinatorii de ipoteci? Da. Nu este prima data cand s-a facut asa ceva si este o masura care poate fi analizata, este o recomandare venita de la Uniunea Europeana si este o recomandare inaintata in mod traditional Spaniei de Fondul Monetar International", a declarat la madrid Marta Fernandez Curras, adjunctul ministrului Finantelor, scrie Mediafax.

Curras a adaugat ca guvernul ar putea introduce si o taxa de mediu si ca nu se stie daca sau cu cat va creste TVA-ul.

Guvernul de la Madrid a pus in aplicare in luna decembrie, in cea de-a doua sedinta a cabinetului dupa investire, doua promisiuni electorale: cresterea pensiilor si reinstaurarea rabatului fiscal pentru proprietarii de locuinte, eliminat de administratia anterioara.

Executivul a incalcat deja cateva promisiuni de campanie, reducand costul concedierilor pentru angajatori si majorand taxa pe venit.

Deficitul bugetului la nivelul guvernului central a crescut in primele cinci luni ale anului la 3,41% din PIB, fata de 2,59% in perioada corespunzatoare a anului trecut. Pentru intregul an, Spania si-a asumat o tinta de deficit de 3,5% din PIB.

Un sfert din deficitul inregistrat la cinci luni a fost generat de transferurile fiscale catre guvernele regionale, aflate in dificultate.

Spania a ratat anul trecut tinta de deficit cu aproape 50%, in principal pentru ca autoritatile locale nu au redus cheltuielile in mod adecvat, iar veniturile la buget au scazut din cauza situatiei economice dificile.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri