Guvernul de la Paris trebuie sa identifice noi venituri si reduceri de cheltuieli de pana la 43 miliarde de euro pentru a respecta angajamentele privind deficitele bugetare pentru 2012 si 2013, potrivit unui audit al Curtii de Conturi, realizat la cererea executivului francez.
Pentru anul in curs, guvernul trebuie sa obtina venituri si economii suplimentare de 6-10 miliarde de euro, pentru a respecta angajamentul Frantei fata de UE referitor la diminuarea deficitului bugetar, de la 5,2% anul trecut la 4,5% in acest an, potrivit raportului, citat de AFP, noteaza Mediafax.

Pentru 2013, presupunand o crestere economica de 1%, efortul necesar ar fi "semnificativ mai mare", de pana la 33 de miliarde de euro.

Curtea de Conturi considera posibila, insa, atingerea acestor obiective, notand ca efortul ar fi de aceeasi amploare cu cel anterior trecerii la euro, in perioada 1994-1996.

Anul 2013 va fi critic pentru angajamentul presedintelui Francois Hollande privind echilibrarea bugetului pana in 2017, la sfarsitul actualului sau mandat, se arata in raport.

O rectificare bugetara asteptata pentru sedinta de miercuri a Consiliului de ministri vizeaza modificarea legii finantelor pentru anul in curs, prin masuri fiscale si de economie bugetara, astfel incat sa fie respectate angajamentele, in pofida situatiei economice dificile.

Ministrul Economiei, Pierre Moscovici, a declarat, duminica, ca guvernul se pregateste sa-si inrautateasca estimarea de crestere economica de la 0,5% la cel mult 0,4% pentru anul in curs si d ela 1,7% la 1-1,3% pentru anul urmator.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri