Premierul italian Mario Monti sustine ca este in acord cu cancelarul german Angela Merkel, vrand o relansare economica ce nu trebuie sa aiba loc "cu pretul disciplinei bugetare", intr-un interviu din Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), relateaza AFP, citat de Mediafax.
Potrivit unor extrase din interviul disponibil pe site-ul FAZ, care urmeaza sa fie publicat cu cateva ore inainte de o intalnire cu cancelarul german la Roma, Monti apreciaza ca dupa summitul de la Bruxelles de joi, presa ar fi trebuit sa scrie "Angela + Monti = un pas inainte pentru politica economica europeana".

Dupa summitul de la Bruxelles, majoritatea economistilor subliniaza ca daca Angela Merkel s-a opus oricarei mutualizari a datoriei, omologul sau italian Mario Monti a castigat cu 2 la 0.

Potrivit FAZ, Monti contesta ca ar exista divergente profunde intre el si Merkel.

Seful Guvernului de la Roma afirma ca Italia a aparat cresterea economica, dar nu cu "pretul disciplinei bugetare". El da asigurari ca la Bruxelles a contribuit, printr-o "metoda de negociere clasica", la a face ceva "pentru cresterea si stabilitatea financiara" in Europa, continua FAZ.

Monti recunoaste cu certitudine ca Guvernul sau "se afla in imposibilitatea, intr-un an si patru luni, de a reforma tara in intregime", dar spera totusi ca acesta "va scoate Italia din criza financiara pentru a urma calea relansarii" economice.

"Capacitatea de negociere si stabilitate a unui Guvern sunt cel putin la fel de importante ca asanarea conturilor publice si stimularea economiei", apreciaza el.

Italia "isi face temele", afirma Monti, reluand expresia cancelarului german, dar depinde de multe lucruri "ca mediile straine sa recunoasca aceste demersuri si sa ii acorde incredere Italiei".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri