Pedro Passos Coelho, premierul Portugaliei, nu i-a menajat pe somerii din tara sa, majoritatea tineri. Acestia „trebuie sa arate mai mult efort” si sa „paraseasca zona lor de confort” cautandu-si de munca in strainatate. Profesorii care nu-si pot gasi de lucru in Portugalia ar trebui sa emigreze in Angola sau Brazilia, scrie Adevarul.
Declaratiile premierului au atins un punct sensibil in Portugalia, unde criza datoriilor suverane si recesiunea economica a provocat o crestere puternica a somajului. Multi portughezi au inceput sa se indoiasca de ceea ce parea a fi un trend ascendent al dezvoltarii sociale dupa ce tara a inlaturat in 1974 un regim dictatorial osificat timp de 50 de ani, anunta publicatia financiara „Financial Times”.

Rata somajului in cadrul tinerilor cu varsta sub 24 de ani a atins 36,6% in aceasta primavara, peste dublul ratei totale, de 15,2%. In 2000, rata somajului in randul tinerilor se situa la 9,6%, conform informatiilor oferite de Eurostat.

Citeste mai mult pe Adevarul.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri