Parlamentul ungar a adoptat vineri o ultima revizuire a legii sale cu privire la Banca centrala, care urmeaza sa permita Guvernului sa inceapa negocieri cu Fondul Monetar International (FMI) si Uniunea Europeana (UE) in vederea obtinerii unui imprumut in valoare de 15 miliarde de euro, relateaza AFP.
Textul a fost adoptat fara efort in Parlament, unde partidul conservator Fidesz al premierului Viktor Orban detine o majoritate de doua treimi. Astfel, 238 de deputati au votat pentru, 30 contra, iar trei s-au abtinut, a anuntat Parlamentul ungar pe site, relateaza Mediafax.

Legea modificata, depusa de de catre Guvern pe 21 iunie, a primit unda verde din partea unor institutii internationale.

Reforma Bancii Nationale ungare (MNB) a facut obiectul unor dispute dure intre Budapesta si unele institutii internationale timp de mai multe luni.

UE si FMI au intrerupt, la sfarsitul lui 2011, negocierile asupra acordarii unui credit Ungariei, dupa ce aceasta a hotarat, in pofida rezervelor exprimate de catre partenerii sai, sa adopte o lege susceptibila sa treaca MNB in subordinea puterii politice.

Tara are nevoie de acest imprumut ca garantie in vederea efectuarii unor imprumuturi mai putin costisitoare pe piete.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri