Un sfert dintre executivii bancilor si firmelor de brokeraj de pe Wall Street considera ca practicile imorale si uneori ilegale reprezinta cheia succesului pentru a reusi in mediul financiar, potrivit unui sondaj realizat de firma de avocatura Labaton Sucharow si citat de CNBC.
26% dintre cei 500 de bancheri si brokeri chestionati spun ca au observat sau cunosc din surse certe exemple de practici imorale la locul de munca, in vreme ce 24% considera ca uneori specialistii din mediul financiar trebuie sa adopte masuri ilegale sau lipsite de etica pentru a putea sa aiba succes in acest domeniu.

Mai mult decat atat, 16% dintre respondenti au declarat ca ar realiza tranzactii bazandu-se pe informatii privilegiate (insider trading) daca ar fi siguri ca scapa nepedepsiti. Alti 30% spun obiectivele in functie de care sunt platiti ii imping sa realizeze compromisuri etice sau sa incalce legea.

Publicarea sondajului vine in contextul in care Barclays tocmai a platit o amenda record de 453 mil. dolari dupa ce a fost implicata intr-un scandal privind manipularea unor dobanzi interbancare (London Inter Bank Offered Rate - Libor). Alte banci precum RBS, UBS, HSBC Holdings sau Citigroup asteapta un verdict in cadrul unei investigatii ale autoritatilor din domeniu.

Sursa imagine:
Freedigitalphotos.net

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri