Transparency International a realizat un clasament al transparentei in randul celor mai mari 105 companii din lume, primul loc fiind ocupat de o companie petroliera din Norvegia, in vreme ce nume mari, precum Berkshire Hathaway, Honda, sau Amazon.com cu greu au evitat ultima pozitie.
Organizatia a evaluat companiile in functie de masurile pe care acestea le-au luat pentru combaterea coruptiei si pentru cresterea gradului de transparenta al raportarilor financiare.

Statoil, o companie norvegiana de petrol si gaze, ocupa prima pozitie, urmata de doua grupuri miniere – Rio Tinto si BHP Billiton. Grupul siderurgic ArcelorMittal, prezent si in Romania prin detinerea fostului combinat Sidex din Galati, se afla pe locul patru.



Bank of China se afla pe ultima pozitie, in vreme ce pe locul 101 se afla conglomeratul financiar Berkshire Hathaway, condus de cunoscutul investitor si om de afaceri american Warren Buffett.

Raportul complet poate sa fie accesat aici.



Open publication - Free publishing

Sursa imagine: Freedigitalphotos.net
Sursa infografic:
The Guardian
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri